Anar al lavabo

 

l'edu ja no vol portar bolquers L’Edu ja no vol portar bolquers.

Bie, Linne.  Ed. Joventut, 2010

 L’Edu ja no vol portar bolquers. La mare li dóna un orinal. «A partir d’ara pots fer pipí a l’orinal», li diu. L’Edu s’hi asseu, però no passa res. Ara es pot posar calçotets. Que maco que està! L’Edu va a passejar amb el seu osset, i de sobte es nota el culet calent i humit…

se m'ha escapat Se m’ha escapat!

Bofarull, Noè. Ed. La Galera, 2009

 Cada vegada que, a casa dels Pasqual, un dels germans diu “¡Se m’ha escapat!”, la resta ho repeteixen, un a un. Seria un problema molt normal, si els germans en qüestió no fossin dotze! Els Pasqual no guanyen per a bugades…

el arte de la baci El arte de la baci

Claverie, Jean.  Ed. Lóguez, 2003

 En la infancia, la vida cotidiana consiste en aprender algo cada día. Algunos aprendizajes son más sencillos que otros.Este divertido libro contribuye a dar una visión positiva del logro que supone funcionar como los mayores.

tot el que se de la caca Tot el que sé de la caca

Copons, Jaume. Ed. Combel, 2018

Què té aquest llibre que el fa tan especial? Doncs que parla d’una cosa que, encara que no ho sembli, és molt important. Aquesta cosa la fa TOTHOM: nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, animals grans i petits…, i per això és UNIVERSAL!

es molt urgent És molt urgent!

Genechten, Guido van. Ed. Símbol, 2016

Un llibre divertit pels nens i nenes que, en créixer, han de passar de la seguretat de l’orinal a la incertesa de la tassa del  vàter. I per tots aquells que sempre han de córrer

tots fem caca Tots fem caca

Gomi, Taro.  Ed. Blackie, 2016

 Un llibre divertidíssim pels més petits que parla d’un procés tan natural com és el fet de “fer caca”. Perquè tots els éssers vius mengem, i per això… tots fem caca!

baixa Tothom hi va

Jadoul, Emile.  Ed. Baula, 2004

 És un llibre que, amb un format apaïsat i en cartró, narra una simpàtica història plena d’humor i amb unes il·lustracions que encisaran els més petits i tota la família.

i jo on faig caca I jo, on faig caca?

Ockto, Fabien. Ed. Animallibres, 2016

 Un divertit llibre de cartró per a la canalla que comença a controlar els esfínters. Tothom fa les seves necessitats, però on? A l’orinal? Convideu els petitons a estirar les pestanyes i descobrir les caquetes dels amics que l’envolten. Una manera de convertir aquesta etapa vital en un joc.

tinc pipi Tinc pipi

Olten, Manuela. Ed. Hipotesi, 2007

Abordem amb naturalitat com i on  fem aquesta acció orgànica que es fer pipí. Parlem que nens i nenes fan pipi de diferent manera. Dels bolquers al lavabo, la gibrelleta i els consells d’higiene útils per la vida

groc i rodo Groc i rodó

Villanueva, Muriel. Ed. Flamboyant, 2018

 Han arribat les vacances i toca marxar de colònies. Però ell no en té gens de ganes. Té un secret groc i rodó que cada nit se li apareix al llençol i que no vol compartir. Aconseguirà alliberar-se’n i gaudir de les colònies?

Un àlbum que ens enfronta a les pròpies pors i ens convida a superar-les.

Logobibliotecajpg[1]