Pors i malsons

 

la nana bunilda La nana Bunilda menja malsons

Company, Mercè.  Ed. Mars, 2011

És petita, rabassuda i grassona. La seva feina és menjar-se els malsons que de vegades s’escolen per les escletxes dels bells somnis. Així és la Nana Bunilda

el grotlin El Grotlin

Davies, Benji.  Ed. Andana, 2017

¿Quién es el Grotlin? ¿Qué misterio se esconde detrás de este curioso nombre?
La pequeña Rubi escucha un sonido debajo de su cama, y eso despierta sus miedos ¿Qué puede ser? Un ser desconocido recorre los tejados del sucio y húmedo Londres victoriano. Una criatura rápida y lista que alguna cosa está tramando.

el monstre de l'armari El monstre de l’armari existeix

Dole, Antoine. Ed. Animallibres, 2018

Saps per què la meva habitació està sempre desendreçada? O per què tinc tants mitjons desparellats? I qui creus que és el culpable que els meus cabells estiguin tan despentinats quan em llevo al matí?

Sí, el monstre de l’armari existeix! Els pares creuen que tot són excuses que m’invento, però jo sé on viu i demostraré que el monstre és qui provoca les entremaliadures

el endrapasomnis L’endrapasomnis

Ende, Michael. Ed. Joventut, 2014

Tenir por als malsons ja és terrible per a tots els nens; doncs imagina per a una princeseta que es diu Dormissona i que viu al País de la Bona Son, on els seus habitants creuen que dormir bé és la cosa més important de totes les coses que es fan i es desfan. El rei del País de la Bona Son decideix viatjar pel món en la recerca d’un remei contra els malsons de la seva filla.

hi ha un cocodril Hi ha un cocodril sota el meu llit

Mayer, Mercer. Ed. Corimbo, 2013

Aquest conte ens explica la història d’un nen que està segur que sota del seu llit hi ha un COCODRIL! Al veure que els seus pares no li creuen perquè no l’han vist mai, decideix posar remei tot sol. Durà a terme la solució al problema però pot ser el seu pare no hi estarà massa d’acord…

la por del passadis La por del passadís

Portell, Raimon.  Ed. Animallibres, 2014

La por s’amaga en una habitació del passadís. I surt, s’estira, s’arrossega per casa, quan es fa fosc, o quan estàs sola. Ja pots amagar-te, que la por et trobarà. Però la por no és dolenta, o no del tot.

a dormir monstres A dormir, monstres.

Vere, Ed.  Ed. Joventut, 2012

T’has preguntat alguna vegada si en algun lloc, no gaire lluny d’aquí, hi podria haver… monstres? En aquest conte per l’hora de menjar nens d’anar a dormir, el que realment vol aquest monstre famolenc és… Això ho hauràs de descobrir tu mateix! Un llibre en clau d’humor contra les pors als monstres.

feres ferotges Feres, ferotges.

Wormell, Chris. Ed. Joventut, 2010

En Joan s’ha perdut al bosc, un bosc que la seva mare li ha dit que està ple de feres ferotges! Però les criatures que en Joan hi troba semblen molt amables amb ell, tot i que estan una mica preocupades per les feres ferotges que el nen els ha explicat que hi ha al bosc… Però llavors senten un rugit terrible… Qui pot ser?