Hàbits d’higiene

hora de banyar-se Hora de banyar-se

Gershator, Philis. Corimbo, 2015

Primavera, estiu, tardor i hivern. En cada estació de l’any, els nens s’embruten jugant amb pintures, fent clots a la terra, xipollejant en els tolls menjant un gelat, etc., “Hora de banyar-se”, aquest adorable conte fa de l’hora del bany un moment divertit

som-hi a banyarse Som-hi, a banyar-se!

Gomi, Taro.  Kalandraka, 2012

L’hora del bany pot esdevenir també un moment per jugar i divertir-se. Amb “Som-hi, a banyar-se!”, a més de gaudir d’unes il·lustracions molt senzilles i semblants als dibuixos dels mateixos infants, també tenim una bona eina perquè els adults ajudin als més petits a guanyar en autonomia.

gens ni mica brutes Gens ni mica brutes

Olten, Wanja. Ed. Takatuka, 2017

Una nena es pregunta per què ha de rentar-se les mans, malgrat que gairebé mai estan brutes. No estan brutes quan acarona els conills i molt menys quan ha estat ju- gant a la riera. I després la mare sempre ve amb aquestes històries sobre els bacteris… Una visió divertida sobre les discrepàncies entre adults i nens respecte a la necessitat de rentar-se les mans.

malacatú Malacatú!

Pascual, Maria. Ed. A buen paso, 2017

Si no aconsegueixen trobar un acord sobre la necessitat de rentar-se les dents, no és estrany que una mare i el seu fill s’embranquin en una lluita d’encanteris. Si la mare es converteix en una pasta de les dents, llavors al noi li tocarà ser un animal de gla; i si la mare es transforma en una cafetera bufadora, el seu fill en res menys que un corriol pit-roig… Tota la casa hi participa: des de les joguines del nen, fins al gat i les olles al foc.

el guardia dels somriures El guardià dels somriures

Prats, Joan de Deú. Ed. Baula, 2015

A la sabana, s’ha convocat un concurs de somriures entre tots els animals. Qui tindrà el somriure més bonic? La hiena, el lleó o el cocodril?

Una faula sobre les dents i com tenir-ne cura.

 

no som els tres porquets No som els 3 porquets

Roca, Elisenda. Ed. Bambú, 2012

Un conte per deixar de ser marranets. Aquesta és la història de tres germans que van bruts com guilles, que són molt desordenats i que sempre van malgirbats. Quan aquesta actitud faci que els amics se n’allunyin, tips de la ferum, el director de l’escola els proposarà un pacte. Seran capaços d’anar nets i endreçats una setmana? Un conte divertit i didàctic que ensenya als petits lectors la importància dels hàbits d’higiene.