Càncer a la família

una flor de recanvi Una flor de recanvi per a la mare

Elizegi, Rebeka.  Ed. Takatuka, 2011

El relat d’ un nen que passa per l’estranya situació de viure el procés del càncer de pit de la seva mare, però que, sense perdre el coratge, afronta al seu costat l’aventura de lluitar contra la malaltia amb totes les forces. Junts aconsegueixen superar-la i tornar a fer una vida tan normal, alegre i divertida com la d’abans.

les aventures del càncer Les aventures del càncer

Nueda, Vanessa.  Ed. Tramuntana, 2016

Aquesta és una aventura real. El càncer provocarà canvis a casa, rutines, estats d’ànim, canvis físics, etc. Hi ha certes coses que són impossibles d’amagar…

la mare està malalta La mare està malalta

Ricard, Quima.  Ed. Andana, 2012

Els deures d’estiu de la Maria són el punt de partida d’una història familiar molt més habitual del que ens agradaria. Com es viu la malaltia de la mare des del punt de vista d’una nena de deu anys?

la nena que volia ser la lluna La nena que volia ser la lluna

Villacampa, Jordi.  Ed. Pagès, 2015

La Laura,  des de ben petita ha somiat en ser la Lluna i visitar-la. Tothom es riu del seu somni i ningú creu que es pugui fer realitat. Un dia, però, la Laura cau i l’han de dur a l’hospital on  hi haurà d’estar durant uns mesos. Allà hi farà molts amics com el Pep, un nen malalt de càncer amb qui juga moltes estones i acompanya sempre.

culleres Culleres que Cuiden

Barahona, Antonieta Dra. Fundació Joan Petit, 2019

Culleres que Cuiden es un compendi de dos llibres, editat per la Fundació Joan Petit i il.lustrat per Pilarín Bayés. Es una guia d’alimentació per a nens i adults amb càncer on hi trobareu receptes d’alguns dels millors xefs del país com ara Nandu Jubany, David Andrés, Núria Orench o Jordi Gironès, que expliquen diferents trucs i receptes per mantenir una dieta sana i equilibrada durant el tractament per combatre el càncer.