Autoestima

tal com ets Tal com ets, ets el millor!

Budde, Nadia.  Ed. Takatuka, 2014

Hi ha gent insatisfeta amb la seva aparença, que preferiria tenir els cabells arrissats o els ulls blaus, ser més alta o més baixa, tenir la pell més morena o menys fosca…  finalment és l’oncle Marçal, a qui «l’aparença li és igual»i que passa de tanta tonteria qui encerta i simplement ens aconsella: «Tal com ets, ets el millor!».

malena Malena ballena.

Cali, Davide.  Ed. Zorro rojo, 2010

Una tarde, el monitor de natación la llamó después de la clase. ¿Qué te pasa, Malena? ¿No te gusta nadar? ¡Porque lo haces muy bien! No, peso demasiado. Eso es porque lo piensas. ¿Qué? Somos lo que pensamos que somos. ¿Crees acaso que el pájaro o el pez piensan que pesan mucho? ¡Por supuesto que no! Así que si quieres ser ligera, piensa que lo eres. ¡Inténtalo y verás!”

jo vaig amb mi Jo vaig amb mi

Diaz Reguera, Raquel.  Ed. Thule, 2017

A una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot, però, amb tant treure’s coses, fins i tot han marxat els ocells del seu cap. I la nena se n’adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, el seu somriure, les seves pigues, les seves ales, les seves paraules…

els cinc horribles Els cinc horribles.

Erlbruch, Wolf.  Ed. Joventut, 2001

Cinc animals que tothom considera horribles decideixen fer alguna cosa per tal que els altres animals els mirin d’una altre manera, i demostraran que si es fa alguna cosa interessant, els altres no es fixen en l’aspecte. Un llibre contra els prejudicis que imposa l’aspecte físic.

vermell Vermell: història d’una cera de colors explicada per mi!

Hall, Michael.  Ed. Takatuka, 2017

La Vermell és una cera de colors que porta una etiqueta on diu «vermell», però en realitat és de color blau. Tothom vol ajudar-la, però no hi ha manera que pinti de color vermell, per molt que s’esforci. Aquest divertit, acolorit i commovedor àlbum sobre la valentia que s’ha de tenir per ser fidel a un mateix permet diverses lectures. Tothom hi trobarà un motiu de reflexió diferent.

el gran llibre dels super El gran llibre dels superpoders

Isern, Susanna.  Ed. Flamboyant, 2017

 El ball, la lectura, l’humor, la creativitat, l’agilitat, les matemàtiques… Tots tenim algun SUPERPODER increïble!

Un SUPERPODER que ens converteix en persones úniques i irrepetibles. Quin és el teu?

El gran llibre dels superpoders és una col·lecció de talents bellíssimament il·lustrada que et farà reflexionar sobre la identitat, i sobre les teves virtuts i capacitats.

lili Lilí

Tan, Wen Dee. Ed. Babulinka books, 2016

Una vegada, en un poblet, hi vivia una nena normal que es deia Lili. Bé, era normal tret de per una cosa… La Lili tenia els CABELLS vermells com el FOC, cremaven tot el que tocaven. A la Lili li costava fer amics, ser diferent li portava molts problemes. Però… I si al final ser diferent fos un avantatge? Un meravellós àlbum il·lustrat on s’explica que tothom és únic, diferent i especial.