Carta de presentació

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Plaça Catalunya té els seus inicis l’1 de juny de 1988, ubicat, aleshores, al CAP Lepant, al c. Lepant, 7, baixos, de Manresa.

Amb la reforma de l’Atenció Primària, aquest centre va ser el primer de la ciutat on els pacients tenien assignats un metge i una infermera que, no només tractava la malaltia, sinó que ja feien activitats preventives i de Promoció de la Salut.

Amb l’augment del nombre d’usuaris, pels bons resultats de salut i prevenció de la malaltia, i pel gran equip humà de professionals sanitaris i administratius, l’equip va anar creixent, tant de ciutadans com de professionals, i aquest segon a conseqüència del primer.

Des del setembre del 2011, l’EAP PLAÇA CATALUNYA està ubicat a la primera i segona planta del CAP Bages. Acollim 22.500 ciutadans, aproximadament, i l’equip està format per 16 metges, 15 infermeres, 3 pediatres, 4 infermeres de pediatria, 1 odontòloga, 2 treballadores socials, 2 llevadores, 2 auxiliars d’infermeria i 14 professionals que donen atenció als usuaris.

Som un equip docent, tant per estudiants de medicina i infermeria, com per metges especialistes MIR de Medicina de Família i Comunitària, durant els 4 anys de residència, i estudiants IIR de Infermeria de Família i Comunitària, durant els 2 anys de residència. Tot, gràcies a la implicació dels professionals que es dediquen a la docència per formar uns excel·lents metges i infermeres de Família i Comunitària del futur.

L’equip d’administratius dóna cobertura als usuaris de l’Àrea Bàsica de Salut de manera presencial, des del taulell de la planta baixa i de la consulta núm. 112 del primer pis, o per telèfon des de la centraleta del centre. La seva tasca és molt important, ja que una bona gestió de les hores de visita i tasques administratives des del taulell fa que l’assistència que es dóna al centre sigui de més qualitat i seguretat pels usuaris.

La nostra prioritat és la seguretat dels pacients i treballem perquè la bona salut, prevenció i tractament de la malaltia siguin de màxima qualitat, amb el millor tracte i relació entre professionals i pacients.

Som conscients que les necessitats sanitàries dels usuaris són el més important i, per això, demanem la col·laboració dels usuaris en forma de suggeriments a la bústia del blog o a través de suggeriments o reclamacions per mail (eapplcatalunya.cc.ics@gencat.cat) o per escrit al mateix CAP.

Direcció de l’EAP Plaça Catalunya