Pautes clau per a les PAU!

Els propers dies 14, 15 i 16 de juny tindran lloc les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Aquestes proves són les portes cap al futur professional de l’alumnat de segon de batxillerat de tot Catalunya!

Un moment de tal transcendència genera una gran angoixa en els joves i els suposa un problema pel bon rendiment i la salut emocional.

L’Equip d’Atenció Primària Plaça Catalunya | Manresa, de mans de la seva Referent de Benestar Emocional, Alicia Tarragüel, ha impartit un taller per a l’autogestió de l’estrès i l’angoixa en el context de les PAU a l’Institut Lluís de Peguera.

Durant el taller, l’alumnat ha après conceptes, pautes i tècniques clau que els poden ajudar a reduir aquests estats o sentiments.

Una de les pautes estrella ha estat la metamorfosi del pensament (reestructuració cognitiva adaptada).

La metamorfosi consta de dues fases: la identificació del pensament intrusiu, que sol ser irracional i és el que provoca el malestar (cuc) i el pas a un canvi per un altre pensament més objectiu i realista (crisàlide) per poder recuperar el nostre control emocional (papallona).

Aquestes papallones ja estan preparades per aquest gran repte!

Molta sort als i les alumnes de segon de batxillerat!

Quant a plcatalunyamanresa

EAP Plaça Catalunya - Manresa
Aquesta entrada s'ha publicat en #aprimària, #SumaSalut, Consells de salut, EAP Plaça Catalunya, Gerència Territorial Catalunya Central, hàbitssaludables, Informació i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.