Les condicions en què les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen són les principals responsables de les desigualtats en salut. Aconseguir l’equitat en salut significa que les persones puguin desenvolupar el seu potencial de salut independentment del seu estatus social o altres circumstàncies determinades per factors socials.
El dijous 9 de març a les 19:00h a la sala d’actes de la FUB la dra Carme Borrell parlarà sobre els Determinants Socials de la Salut i l’Equitat en Salut. Aquesta molt necessària i interessant ponència forma part de la programació d’Ignàgora – Fòrum Manresa 2022
Com s’explica en les conclusions de l’article Els Determinants Socials de la Salut “Les causes relacionades amb els nivells de salut i de desigualtats en salut de la població són causes que, majoritàriament, no depenen de les persones individuals, sinó que depenen de factors socials i, per tant, sʼhan dʼabordar des dʼaquesta perspectiva. Per aquest motiu, és important que les polítiques fora de lʼàmbit sanitari (com, per exemple, economia, treball, urbanisme, educació, etc.) tinguin en compte lʼimpacte en la salut, una aproximació que sʼha denominat «salut en totes les polítiques»”, per la qual cosa adquirir el punt de vista dels determinants socials i l’equitat en salut són una necessitat per a professionals i població general. Aquesta ponència és una molt bona oportunitat per incorporar un coneixament transformador.
Podeu veure un tast introductori en el següent enllaç:
Carme Borrell és metgessa i doctora en salut pública. També és professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i directora de la revista de salut pública Gaceta Sanitaria. És membre del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris. Investiga sobre els determinants socials de la salut i lidera projectes nacionals, internacionals i grups de recerca. Actualment, és al capdavant del projecte europeu SOPHIE (Evaluating the Impact of Structural Policies on Health Inequalities). També va liderar la Comisión para reducir las Desigualades en Salud en España.