Com programar la visita per vacunar-se de la grip?

On cal anar a vacunar-se?

Les persones a les quals els està indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu centre d’atenció primària de salut.

Com progamar una visita per vacunar-se contra la grip?

Si voleu realitzar la vacunació al vostre centre, podeu programar una visita:

  • Presencialment, al taulell de la planta baixa del CAP Bages.
  • Per telèfon, al 93 326 89 01 i 902 111 444 (Sanitat respon) les 24h o bé al 93 874 81 78 de 8h a 21h de dilluns a divendres (EAP Plaça Catalunya).
  • Per internet, amb el codi (CIP) de la targeta sanitària individual (TSI) a través de la següent adreça web: Programació per internet visites_per_internet

Si us cal que us administrin la vacuna a domicili, us heu de posar en contacte amb la infermera de la vostra Unitat Assistencial.

Quins són els horaris de la vacunació antigripal?

De dilluns a divendres de 11:30h a 13:15h i de 14:30h a 16:30h. Si per algun motiu no es pot venir en aquest horari, la seva infermera també li pot posar la vacuna en l’horari habitual.

Fins quin dia es pot administrar la vacuna?

La vacuna es subministra durant els mesos d’octubre a desembre.

Què cal portar per vacunar-se?

Cal portar la targeta sanitària individual (TSI).

Cal alguna preparació?

No cal preparació prèvia.

Hi ha alguna contraindicació a posar-se la vacuna?

Està contraindicada en cas de malaltia aguda, en cas d’al·lèrgia a l’ou i si hi ha hagut al·lèrgia a una dosi anterior o a algun component de la vacuna.

grip

A quines persones està indicada la vacuna?

La vacuna contra la grip estacional s’adreça, especialment, a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com ara:

  • Persones de 60 anys d’edat o més.
  • Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc…
  • Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l’asma.
  • Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neurovasculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana).
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalícilic (Aspirina) i que, per tant, poden desenvolupar la síndroma de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip.
  • Dones embarassades.

 

Quant a plcatalunyamanresa

EAP Plaça Catalunya - Manresa
Aquesta entrada s'ha publicat en Informació, Passa-ho! i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.