Prop d’un miler de persones a la Catalunya Central demanen accedir al nou espai digital Cat@Salut La Meva Salut

• El projecte els permet poder disposar de la informació clínica en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment
• També poden consultar les llistes d’espera per als processos quirúrgics amb temps màxim de garantia en què estan inclosos
• El Servei Català de la Salut millora així l’accés de la ciutadania a la seva informació de salut


Fins ara ja són 881 les persones de la Catalunya Central que han demanat tenir accés al nou espai digital Cat@Salut La meva Salut (http://ticsalut.gencat.cat/ca/projectes_estrategics/canal_personal_de_salut/), posat en marxa pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i amb què els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut, generada en qualsevol dels centres sanitaris de la xarxa pública.

A aquest entorn digital s’accedeix a través d’un codi d’usuari i una contrasenya, que proporciona el centre d’atenció primària (CAP) de referència de cada usuari. Amb aquest nou sistema, els majors de 18 anys que ho vulguin disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment, sense que sigui necessari que acumulin informes de cap mena. Aquest nou sistema d’accés s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital, operatiu per a tots els ciutadans de totes les regions sanitàries.

Cat@Salut, La Meva Salut es va posar en marxa de forma pilot l’octubre passat en 33 àrees bàsiques de salut (ABS) d’arreu de Catalunya, 4 de les quals de la Regió Sanitària Catalunya Central: Calaf, Manresa-2, Santa Eugènia de Berga i Vic Sud. A partir del maig el programa s’ha anat estenent arreu de la regió i ja es pot tramitar l’accés a la plataforma des de qualsevol CAP de la Regió. L’activitat que majoritàriament es fa un cop s’hi accedeix és la consulta d’informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica.

A través d’aquest espai, els ciutadans poden accedir a altres serveis, com el pla de medicació personal vigent, el document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental, la sol·licitud del dia i hora de visita i el canvi de professional per a les ABS que gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS) o demanar cita per a vacunacions internacionals.

Des del 24 de juliol passat, ja es pot consultar també informació personal sobre les llistes d’espera, concretament tots els processos quirúrgics amb temps màxim de garantia. D’aquesta manera, els ciutadans poden disposar d’informació relativa a la data d’inclusió en la llista, al temps de previsió d’intervenció del centre, a la mitjana de temps d’espera del centre i al temps màxim garantit pel CatSalut. En una segona fase, a partir del novembre, s’estendrà en fase de pilotatge un nou canal de comunicació amb el seu professional a través del servei de l’eConsulta. Finalment, la ciutadania pot consultar en la seva agenda integrada personal el dia i l’hora de les proves i visites programades en l’atenció primària de salut.CatSalut_La_Meva_Salut_fullet_informatiu-page-001 CatSalut_La_Meva_Salut_fullet_informatiu-page-002

Informació extreta del gabinet de premsa del departament de salut

Quant a plcatalunyamanresa

EAP Plaça Catalunya - Manresa
Aquesta entrada s'ha publicat en Informació i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.