Curs online i gratuït de Primers Auxilis Psicològics

Tenim la sort de poder anunciar un curs online i gratuït, obert a tothom interessat, de Primers Auxilis Psicològics. Organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de la plataforma coursera.org.

Tothom pot ser partícip de situacions estressants o traumàtiques de manera directa o indirecta i no sempre sabem com reaccionar-hi.

Els primers auxilis són l’atenció més immediata i provisional que es dóna a una persona accidentada o malalta; el curs desenvolupa les competències necessàries per a aplicar els primers auxilis psicològics a persones afectades per situacions estressants i/o traumàtiques: accidents de trànsit, agressions, morts sobtades, però també per catàstrofes naturals i qualsevol altre tipus d’emergències comunitàries o massives.

Convidem a tothom a apuntar-se clicant a l’enllaç: Primers Auxilis Psicològics

Es tracta d’un curs MOOC (acrònim en anglès de massive open online courses o cursos en línia oberts i massius). És un curs a distància, accessible a través d’Internet, en el qual es pot apuntar qualsevol persona i pràcticament sense límit de participants.

Començarà el proper 18 de maig i durant cinc setmanes aniran entregant el material de formació i podrem participar als diferents fòrums d’usuaris del curs.

Diferenciem:

  1. a) Les emergències quotidianes – es tracta d’incidents crítics estadísticament freqüents, que afecten de manera molt intensa a una família. Exemples: un accident de trànsit, una hospitalització, una agressió o la mort traumàtica o sobtada d’una persona.
  2. b) Les emergències comunitàries i / o massives – successos infreqüents, que afecten moltes persones o a una comunitat sencera i que sobrepassen amb molt el que passa habitualment en ella. Exemples: una catàstrofe natural, un accident ferroviari o aeri o un atemptat.

El curs inclou tots dos tipus de situacions i utilitza protocols proposats per l’Organització Mundial de la Salut, adaptant-los als diferents escenaris previstos.

El seu contingut és eminentment pràctic i centrat en la població general, però inclou també protocols específics per a nens, adolescents, gent gran i discapacitats psíquics.

El curs està orientat a professionals que treballen en contextos sanitaris, educatius i socials, així com responsables de programes d’ajuda a nens, gent gran, col·lectius multi-problemàtics i discapacitats. També està dissenyat per a professionals que treballen en els governs locals, per a líders religiosos i forces de seguretat i per als estudiants que s’estan preparant per a exercir totes aquestes professions.

Finalment, està recomanat per a voluntaris que col·laboren en l’ajuda a col·lectius que han patit situacions d’estrès emocional agut i traumàtic, com són les associacions de pacients, grups d’autoajuda, ONG, etc. i per a totes aquelles persones que, tot i no treballar en aquests contextos, estan interessats en la temàtica i volen participar de forma proactiva en el suport als seus conciutadans.

Informació extreta de la pàgina del curs: https://www.coursera.org/course/pap

Podeu seguir també el Twitter del curs: @UABPAP

Més informació des del Centre de Crisis de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Quant a plcatalunyamanresa

EAP Plaça Catalunya - Manresa
Aquesta entrada s'ha publicat en Informació, Passa-ho! i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.